Lyxiga spaproukter från Sundãri

Nu har jag fått en närmare presentation av hudvårdsserien Sundãri som är inspirerad av Ayurveda och som introducerats i Sverige på Elements Spa på Clarion Stockholm Hotel. Jag har bara testat en Spa-behandling med Sundãris produkter, tidigare i år på Amrita Spa på Swissotel i Tallin.
Sundãri grundades bl.a. a yogafrälsta supermodellen Christy Turlington, (som också har skapat yogaklädesmärke Nuala). Hon sålde dock företaget 2003. Sundãri kommer bara att finnas tillgängligt på SPA och salonger och inte i detaljhandeln. De finns i 34 länder världen över. Sundãri är sanskrit och betyder ”vacker kvinna”…
Häromdagen guidade Sundaris Liza Capozio från USA mig och några andra deras produktserie,  där vi fick möjligheten att få dofta, smörja och testa bland burkarna och flaskorna. Det här är ett Spa-märke som andas kvalitet; fina dofter (hög kvalitet på eteriska oljorna) och konsistenser som ger en känsla av lyx tycker jag – och snyggt paketerat! (samma känsla som hos Elemis fina spaprodukter).

 Sundãris produkter ska vara baserade på ingredienser från växtriket, inte testade på djur och inte innehålla mineraloljor, syntetiska dofter, färgämnen eller konserveringsmedel. Alla produkter från rengöring till fuktgivande ansikts- och kroppsprodukter anpassade för Vata, Pitta eller Kapha-hy/konstitution. 
Sen påstår de (förstås!) ha verksamma ingredienser som snabbt ska ge synbart resultat, en kombination av modern vetenskap inom hudvård används tillsammans med ayurvedans principer. Jag har ett litet kit med olika provar jag ska testa av...

Det sympatiska i deras filosofi tycker jag att de kombinerar ett holistiskt och ayurvediskt tänk på flera sätt. Innan en Spa-behandling  får alla kunder får göra ett kort dosha-test, sen också själv välja produkt utifrån vilken doft man gillar mest, vilken typ av beröring i massagen man föredrar (Kapha behöver lite hårdare,snabba tag, Vata lite  lugnare osv) och hänsyn till vilken dosha som kan behöva balanseras. Ju mer mottaglig och positivt inställd man är till allt i behandlingen- dofterna, beröringen och energierna - desto bättre effekt får det. Ogillar man en viss doft fastän den ska vara bra för en, bör man ändå undvika,(samma sak med smaker – då gör det mer skada än nytta!) Man ska lita på -och njuta - med sinnena!


Gotu kola eller Brahmi-ört


Typiska ayurvediska örter finns i flera av produkterna som helande Gotu Kola, anti-inflammatoriska Neem och C-vitaminrika-rika Amalaki, liksom att ha oljor för att smörja och återfukta ansikte och kropp. Skönhet kommer ju nu inte bara ur burkar J så kunderna kan också få små kort med instruktioner om pranayama-(andnings)-övningar som syresätter och renar blod som i sin tur gör hyn mer frisk och strålande…
Liza berättade att deras anti-aging produkter fått fina utmärkelser inom spabranschen i Asien, före mer traditionella och mediciniska produkter. Det är kul tycker jag att  Sundãri nu finns i Sverige som ett spa/ hudvårdsmärke av hög kvalitet (om än med en högre prisnivå också) med tydlig ayurvedisk profil!

4 kommentarer:

  1. Jag var igår och lyssnade på Vaidya Janesh samt passade på att köpa hans senaste bok. Den första var fantastisk och en bok som jag kommer att återkomma till många många gånger!
    Vet du var man kan få den pulsläsning som han förespråkar, på båda armarna? Kanske till och med av mästaren själv?

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är han intressant!
    Pulssläsning: det är olika skolor och traditioner hur man gör det, själv har jag lärt mig att man gör det på vänster sida för kvinnor och höger på män, men Janesh har en poäng där. Det är i de fall man behöver dubbelverifiera man kan kolla på båda handlederna. Tror itne att JAnesh tar emot nya klienter numera. Prova annars Dr Vinay när han kommer till Veda Lila på Öppet Hus i höst(min lärare)
    eller Dr. Sangeeta på Rasayana.se i Stockholm.

    /Suzanne

    SvaraRadera
  3. Provade du någon behandling med Sundaris produkter? Även om man inte fyller hela badrumsskåpet med dem så är det härligt när det kommer fler lyxiga, ekologiska och väldoftande spa-produkter att välja bland under själva behandlingen!

    SvaraRadera
  4. Inte denna gång, mer än på händer, armar och ansikte :-) Har bara provat en behandling på Amrita Spa i Tallinn tidigare. Men de känns riktigt lyxiga och väldoftande; om än kanske inte lika terapeutiska på samma sätt som de som används i Kerala osv! Det här är SPA-produkter...

    SvaraRadera