Du är värd att må bra!


Fler och fler bryr sig om sin hälsa och vill göra något vettigt av sin semester. Man kan åka på träningscamps, vandra eller ta några Spa-behandlingar. Men vill man ge sig själv en riktig nystart och hälsoinvestering kan jag verkligen rekommendera att göra en ayurvedisk Pancha Karmakur under ett par veckor! Man åker företrädesvis till Indien eller Sri Lanka för detta, där priserna är överkomliga och kurerna autentiska men också för en härlig omhändertagande miljö.
En Pancha Karma kur inleds med en konsultation med Ayurvedaläkaren. Kurens utformning beror delvis på ens individuella hälsotillstånd och medicinska förutsättningar och längden på vistelsen (min. 10 dagar tycker jag!)
Men man behöver inte var sjuk eller ha några medicinska problem för att ha nytta av ayurvedabehandlingar. Ayurveda är framförallt förebyggande!
En regelbunden avgiftning är viktig för att hålla balans mellan kropp, själ och ande. Genom åren så samlar kroppen på sig toxiner från kosten, föroreningar, rökning, alkohol och läkemedel. Den ayurvediska formen av rening rensar ut gifterna och slaggprodukterna genom en serie av oljemassager, värmebehandlingar, örtbad, örtångbad, ayurvediska örtmediciner och en viss diet. Räkna med att behandlingarna tar ca 2‐2,5 timme varje dag och kan bestå av olika former av Abyanga oljemassage, Swedana värmebehandling, Shirodhara, inhalering, örtomslag  m.m. Vissa örtmediciner och medikament ingår också och någon form av reningsprocedur i form av laxering eller lavemang är vanligast för att avlägsna (skiten!)…
Jag tipsar gärna om var man ska åka i Indien eller Sri Lanka för en välgörande Pancha Karmakur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar