Härligt gäng med till Somatheeram!

Vår gruppresa med Hälsa kunde ha börjat bättre. Merparten av deltagarna blev p g a tekniskt fel på flygmaskinen kvar på Arlanda och försenade 24-36 timmar till Kerala. Men snart hade de skakat av sig frustrationen och kunde börja njuta av värmen, grönskan och alla sköna oljebehandlingar.
Ina njuter av en King Coconut efter sin behandling
Med stor vegirighet, nyfikenhet och glädje tog de sig an nya intryck, råd och upplevelser som vistelsen på Somatheeram Ayurveda Resort innebar. Det var första gången i Indien för många liksom att genomgå en ayurvedakur så det mesta var nytt.  Man jämförde behandlingarna, maten, dietlistor och alla nya smaker och maträtter som serverades. De flesta hittade rätt nivå av yogapassen och sin favoritlärare.

Efter några dagar anslöt sig ayurvedacoachen Eva Forsberg Schinkler och hade inspirerande och givande föredrag om kvällarna och redde ut begreppen om Vata, Pitta och Kapha och gav även kortare coachingsessioner till var och en. Aha-upplevelser varvades  med kanske en viss förvirring; ayurveda ÄR inte alltid helt glasklart utan det beror ju på vem man är...
En viss nervositet infann sig bland deltagarna när Purgation Day närmade sig, d v s utrensingen efter 5-6 dagar när man sätter in laxering för att avlägsna toxinera som samlats i magen. Och som alltid är det väldigt individuellt hur man reagerar och det gick utan större  problem för de flesta. När det var gjort började de flseta  känna sig lättare, må bättre och stabilare.
 
Kokt vatten, herbal water, carrot tea  och kokosnötsvatten var måltidsdrycker och lite ovanligt för många!


Vi fick också besöka SomaGroups egen medicintillverking, där  de visade vilket hantverk tillverkningen av ayurvedamediciner är. Vissa kokas i flera veckor under manuell omrörning, helt enligt recepten som traditionen varit i tusentals år!
Deltagarna kunde njuta av lite avslappning vid poolen eller på stranden emellanåt och lite shopping ar populärt! Skräddaren fick många uppdrag att sy upp nytt av favoritplaggen.Mot slutet av vistelsen åkte vi in till Trivandrum där vi besökte the Horse Place, Maharadjapalatset och fick se templet innan besöket på sarivaruhuset Jayalakshmi. 
 
 
 


 Vi  fick även en demonstration av hotellets kockar hur man tillagar några av rätterna som fanns på buffetbordet; som Paneer med tomatsås, lemon rice och Kitchadi- den klassiska ris och linsgrytan. Och all kryddor som används i matlagningen och balanserar doshorna på olika vis!
Sista kvällen fick vi hjälp av några ur hotellets  kvinnliga personal att klä oss i de vita Keralasaris hotellet gett oss och gemensamt skrida till bords för en sista festmåltid serverad på bananblad.  Det verkade vara ett nöjt gäng på det stora hela som sen åkte hem, flera som bestämt sig för att komma tillbaka!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar